www.samtal.nu informerar om psykologi, psykoterapi och psykoterapeuter

 

   

Peter walfridsson,
katarina psykoterapigrupp Stockholm  

Jag har arbetat med samtalsterapi, grupp-processer och coachning i över 25 år och är verksam på Katarina Psykoterapigrupp sedan 20 år.

Hela mitt vuxna liv har jag intresserat mig för psykologi, filosofi och mänskligt relaterande i allmänhet, både för att förstå livet bättre och för att hjälpa andra. Genom åren har jag lärt mig handskas med en mångfald olika sätt att arbeta psykoterapeutiskt för att kunna möta var och en efter hans eller hennes förutsättningar.

Jag är framför allt utbildad i humanistisk psykoterapi där samtalet och den personliga relationen är central
och där betoningen på relationer, kreativitet och lek tilltalar mig. Kombinationen av nyckelord som acceptans och växt tillsamman med ansvar och frihet inom psykoterapin är något som ligger mig varm om hjärtat.
På senare år har jag också lärt mig förstå de konkreta fördelarna i att arbeta mer kognitivt i vissa lägen.

I min praktik har jag alltid önskat träffa ett brett spektrum av människor med olika bakgrunder och problem. Olika livserfarenheter berikar varandra och ger mig perspektiv och ödmjukhet inför helheten.

Att gå mellan livsvärldarna hos en människa i karriären som fruktar utbrändhet och stress till en pensionär som kämpar med att sammanfatta sitt liv. Eller att först träffa en ungdom som undrar hur man kan göra något meningsfullt av framtiden, för att sedan möta någon som känner sig totalt misslyckad och bestämt sig att nu eller aldrig är det dags för förändring - det gör min arbetsdag till ett allvarsamt nöje.

Förrutom många års erfarenhet av individuell samtalsterapi, ledarskapscoachning och
gruppterapi har jag också haft längre konsultuppdrag för större svenska företag och institutioner. 

www.samtal.nu (c) 2016 Peter Walfridsson, Katarina Psykoterapigrupp, Tfn 08-615 11 11, e-mail
< !--//-->